
Skole-hjem-samarbejde
Det tilbyder vi
Skole-hjem-samarbejde På Svendborg Heldagsskole
Et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole og hjem er afgørende for elevens trivsel, udvikling og faglige udbytte. På Svendborg Heldagsskole lægger vi stor vægt på et tæt og respektfuldt skole-hjem-samarbejde, hvor både elever, forældre og skolens personale arbejder sammen om at skabe de bedst mulige rammer for barnets skolegang.
Vi tror på, at en åben og ærlig dialog skaber fundamentet for gensidig forståelse og fælles ansvar. Derfor prioriterer vi løbende kommunikation og inddragelse af forældre i både faglige og sociale aspekter af skolelivet.
Vores skole-hjem-samarbejde bygger på følgende principper:
-
Gensidig respekt og tillid: Vi anerkender hinandens roller og arbejder ud fra en fælles ambition om barnets trivsel og læring.
-
Løbende kommunikation: Vi holder forældre opdateret gennem skole-hjem-samtaler, forældremøder og digital kommunikation på f.eks. Aula.
-
Tidlig indsats: Vi kontakter hjemmet tidligt, hvis der opstår faglige eller sociale udfordringer, så vi sammen kan finde løsninger.
-
Forældreinvolvering: Vi ser forældre som en vigtig ressource og opfordrer til aktiv deltagelse i skolelivet – både i dagligdagen og ved arrangementer.
Vi ønsker, at både elever og forældre oplever, at skolen er et trygt og inkluderende sted, hvor der er plads til forskellighed, og hvor samarbejdet altid har elevens bedste for øje.
Familievejledning
På Svendborg Heldagsskole tilbyder vi familievejledning som en integreret del af vores samlede pædagogiske indsats. Formålet er at styrke forældrenes rolle og ansvar i barnets liv med henblik på at fremme elevens trivsel, faglige udbytte og sociale udvikling.
Indhold og tilgang
Vores familievejledning består af samtaler og aktiviteter målrettet forældre, plejeforældre og elever tilknyttet skolen. Indsatsen har til formål at skabe de bedst mulige rammer for en velfungerende skoledag – en afgørende forudsætning for elevens læring og trivsel.
Et velfungerende forløb forudsætter, at forældrene er motiverede og ønsker støtte. Samtidig har skolen et ansvar for at understøtte familien, særligt i situationer hvor der er behov for en særlig indsats.
Vi arbejder ud fra skolens fælles værdigrundlag og anvender en ressourceorienteret og narrativ tilgang. Vi anerkender, at mennesker er mere end deres udfordringer, og vi fokuserer på at synliggøre styrker, ressourcer, værdier, håb og drømme – alt sammen med henblik på at skabe nye fortællinger og udviklingsmuligheder.
Samarbejde med forældre og netværkForældrene – og i nogle tilfælde deres familierådgiver eller øvrige støttesystemer – er vores vigtigste samarbejdspartnere i arbejdet med at fremme elevens trivsel og udvikling. Erfaring viser, at et tæt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole og hjem skaber de bedste forudsætninger for positiv forandring.
Alle forløb tilpasses den enkelte families behov og indledes med et uforpligtende opstartsmøde, hvor familiens udfordringer og ønsker drøftes, og næste skridt aftales. Mødet varer typisk 30-60 minutter og afholdes med deltagelse af skolens familievejledere samt eventuelt andet relevant personale.
Samtaler med eleven foregår som udgangspunkt sideløbende med forældresamtaler, så både elevens og forældrenes perspektiver inddrages.
Tværfagligt samarbejde
Vi arbejder tværprofessionelt og i tæt dialog med relevante fagpersoner og eksterne instanser – altid med elevens tarv og familiens ressourcer i centrum.